ریچارد متیو استالمن (Richard Matthew Stallman) (متولد 16 مارس 1953 در نیویورک) مروف به RMS
یک برنامه نویس کامپیوتر طرفداری آزادی نرم افزار است. او در سپتامر 1983 پروژه gnu را برای ساخت یک سیستم عامل آزاد شبه-یونیکس آغاز کرد و مدیریت و معماری این پروژه را عهده دار شد. با آغاز این پروژه او نخستین قدم در جنبش نرم افزار آزاد را برداشت و در اکتبر سال 1985 بنیاد نرم افزار آزاد را تاسیس کرد. استالمن در استفاده از مفهوم copyleft() در برابر copyright () پیش قدم شد.
استالمن در سال ۱۹۸۳ تصمیم خود را برای ایجاد یک سیستمعامل کاملاً آزاد مشابه یونیکس اعلام کرد. استالمن این پروژه را به تنهایی شروع کرد و توضیح داد: «به عنوان یک توسعه دهنده سیستم عامل، من مهارتهای درست را برای این کار داشتم؛ بنابراین حتی اگر نتوانم به اعطای موفقیت دست پیدا کنم، به اینکه من برای انجام این کار انتخاب شده بودم تحقق بخشیدهام. من تصمیم به ایجاد سیستمی سازگار با یونیکس گرفتهام که قابل حمل باشد و کاربران یونیکس به راحتی بتوانند یونیکس خود را به آن تبدیل کنند.»
گنو یک کلمه بازگشتی است به این معنا که گنو یونیکس نیست.
برای اینکه از این نرم افزارهای open source که برای استفاده همگی قرار داده شده بودُ سوء استفاده نشود و آنها را به عنوان نرم افزار بسته بفروش نرسانند، برایشان یکسری لایسنس درست شد و از آنها حمایت می کردند. حمایت از این نرم افزارها به این صورت است که در صورتیکه پس از ثبت این نرم افزارهای open source، کسی نرم افزاری ارایه کند که از کدهای این نرم افزارها استفاده کرده باشد، مورد پیگرد قانونی قرار می گیرد.
پس از مدتی شروع به تولید نرم افزارهایی کردند که بروی یک سیستم عامل به نام مینیکس (Minix) راه اندازی می شدند. با وجود اینکه سیستم عامل مینیکس یک سیستم عامل متن باز بود اما همچنان یک شرکتی به عنوان مالک این سیستم عامل وجود داشت و کسی نمی توانست بدون اجازه شرکت تغییرات را اعمال کنند.
مینیکس (به انگلیسی: Minix) یک سیستمعامل از رده سیستمعاملهای شبهیونیکس است که معماری نرمافزار آن بر پایه طراحی بهصورت ریزهسته میباشد. اندرو تننبام این سیستمعامل را برای اهداف آموزشی برنامهنویسی کرد که بعدها هسته لینوکس با الهام از مینیکس بهوجود آمد. کلمه مینیکس از ترکیب دو کلمه «مینی» و «یونیکس» گرفته شدهاست.
اندرو تننبام (Andrew Stuart Tanenbaum)، متولد 1944 پژوهشگر و استاد کامپیوتر یهودی آمریکایی از دانشگاه آزاد آمستردام هلند برای نرم افزارهای open source به دنبال سیستم عامل open source ایی نیز بودند که بدون نیاز به اجازه گرفتن از شخص حقیقی یا حقوقی بتوانند به دلخواه آن را نیز تغییر دهند.
لینوس بندیکت توروالدز (به سوئدی: Linus Benedict Torvalds) (زاده ۲۸ دسامبر ۱۹۶۹ در هلسینکی فنلاند)
یک مهندس نرمافزار فنلاندی-آمریکایی است که به خاطر آغاز و توسعه هسته لینوکس و همچنین نرمافزار گیت شناخته میشود. او انگیزهاش برای برنامهنویسشدن را اینگونه بیان میکند که پول کافی برای اجرای یونیکس بر روی دستگاه شخصیاش نداشته و دوستانش بازیهایی روی رایانهشان میکردند که او توان پرداخت برای آنها را نداشت. برای رفع این نیاز به یادگیری برنامهنویسی روی آورد.
نامه لینوس بندیکت توروالدز به free software foundation
او یک نامه برای free software foundation ارسال نمود که به شرح زیر است
From: [email protected] (Linus Benedict Torvalds)
Newsgroups: comp.os.minix
Subject: What would you like to see most in minix?
Summary: small poll for my new operating system
Message-ID: <[email protected]>
Date: 25 Aug 91 20:57:08 GMT
Organization: University of Helsinki
Hello everybody out there using minix –
I’m doing a (free) operating system (just a hobby, won’t be big and professional like gnu) for 386(486) AT clones. This has been brewing since april, and is starting to get ready. I’d like any feedback on things people like/dislike in minix, as my OS resembles it somewhat (same physical layout of the file-system (due to practical reasons) among other things).
I’ve currently ported bash(1.08) and gcc(1.40), and things seem to work.
This implies that I’ll get something practical within a few months, and
I’d like to know what features most people would want. Any suggestions
are welcome, but I won’t promise I’ll implement them :(.
Linus ([email protected])
PS.Yes – it’s free of any minix code, and it has a multi-threaded fs. It is NOT protable (uses 386 task switching etc), and it probably never will support anything other than AT-harddisks, as that’s all I have :-(.
در این نامه اعلام می کند که یک سیستم عامل رایگان که برای سرگرمی برویش کار کرده است را در اختیار قرار می دهد. بنیاد نرم افزار آزاد این سیستم عامل را پیاده سازی کرده و آنرا حمایت کرده و بسیار ارتقاع داده است. بنیاد نرم افزار آزاد درخواست تغییر نام سیستم عامل از Linux به GNULinux را داشته که در حال حاضر در Distribution هایی مانند Debian آنرا به این اسم یاد می کنند.