«کریستوفر ای. ری»، رئیس FBI در سخنانی از چین به علت حملات سایبری و جاسوسی از ایالات متحده آمریکا انتقاد و آن را یکی از بزرگترین موارد انتقال ثروت در تاریخ بشریت عنوان کرد.
به گزارش CNBC، ری در سخنرانی خود در موسسه «هادسون» گفته:
«چین برای دستیابی به اهداف خود و پیشی گرفتن از ایالات متحده آمریکا، به این موضوع پی برده که باید در فناوریهای برتر جهش داشته باشد، البته دولت پکن بجای نوآوری، معمولا مالکیت معنوی شرکتهای آمریکایی را به سرقت میبرد و سپس از آنها برای رقابت با همین برندها استفاده میکند که به معنای دوبار تقلب است. چین تمام تحقیقات از تجهیزات نظامی تا توربینهای بادی را هدف قرار داده است.»
رئیس FBI در پاسخ به این سوال که اقدامات دولت چین چه ضربهای به اقتصاد آمریکا زده، آمار دقیقی ارائه نکرد و به گفتن این نکته که تمام آمارها نفسگیر هستند، بسنده کرد و ادامه داد:
«مقابله موثر با این تهدید به معنای عدم همکاری تجاری با چین، عدم میزبانی از توریستهای چینی و همچنین عدم امکان ورود دانشجویان چینی به خاک آمریکا نیست، بلکه به معنای است که در صورت نقض قوانین کیفری و هنجارهای بینالمللی از سوی چین، آنها را تحمل نمیکنیم.»
وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا، «مایک پمپئو» اخیرا از احتمال ممنوعیت استفاده از تیک تاک و سایر شبکههای اجتماعی در این کشور به علت نگرانهای امنیتی خبر داده است.
نزدیک به دو ماه پیش FBI به همراه آژانس امنیت سایبری و زیرساخت در بیانیهای مشترک اعلام کردند در حال بررسی حمله چین به سازمانهای آمریکایی فعال در زمینه تحقیقات کووید-۱۹ هستند. در بیانیه ۲۴ اردیبهشت اعلام شده:
«هکرها در تلاش برای شناسایی و دستیابی غیرقانونی به مالکیت معنوی باارزش و اطلاعات بهداشت عمومی مربوط به تحقیقات ویروس کرونا بودهاند.»
بحران سلامتی ناشی از شیوع ویروس کرونا باعث بالا گرفتن تنشها میان پکن و واشنگتن شده، البته از مدتها قبل این دو قدرت اقتصادی بزرگ جنگ تجاری خود را شروع کردهاند. مقامات دولت واشنگتن خسارت سرقت مالکیت معنوی شرکتهای آمریکایی توسط رقبای چینی را میلیاردها دلار اعلام میکنند.
منبع: دیجیاتو
برای دیدن اخبار بیشتر کلیک کنید