وزارت دادگستری ایالات متحده آمریکا دو هکر چینی را به سرقت اسرار تجاری و اطلاعات ارزشمند از کمپانیهای مختلف از جمله شرکتهای داروسازی فعال در زمینه توسعه واکسن کرونا متهم کرد.
به گفته دادستانهای آمریکا، برخی از این حملات سایبری از طرف وزارت امنیت چین صورت گرفته و هم اکنون آنها توسط FBI تحت تعقیب قرار دارند. «Li Xiaoyu» و «Dong Jiazhi» که از سال ۲۰۰۹ مشغول به فعالیت هستند، به کامپیوترهای «سایت هنفورد» وزارت انرژی حمله کردند و سپس مورد توجه وزارت دادگستری قرار گرفتند. سایت هنفورد یک مرکز هستهای از رده خارج در ایالت واشنگتن است.
علاوه بر این حمله، آنها متهم به نفوذ در شرکتهای نرمافزاری، دفاعی، بازی و بیوتکنولوژی شدهاند. حداقل در یکی از این حملات، آنها یک کمپانی را تهدید به انتشار سورس کد به صورت آنلاین کردهاند و از آن پول گرفتهاند. در کیفرخواست وزارت دادگستری به ۲۵ کمپانی در کشورهای آمریکا، اروپا، استرالیا و کره جنوبی اشاره شده، البته نام آنها اعلام نشده است.
بیشتر این حملات در فاصله سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹، یعنی پیش از شیوع ویروس کرونا صورت گرفتهاند، با این حال به گفته وزارت دادگستری، این هکرها به کمپانیهای داروسازی فعال در زمینه توسعه واکسن کرونا نیز حمله کردهاند. نزدیک به دو ماه پیش FBI هشدار داد که هکرهای تحت حمایت دولت پکن در حال تلاش برای شناسایی و جمع آوری اطلاعات از تحقیقات پیرامون ویروس کرونا هستند. علاوه بر چین، روسیه نیز متهم به سرقت اطلاعات از کمپانیهای سازنده واکسن کرونا شده، البته این اتهام را دولت لندن به این کشور وارد کرده است.
در این اعلام جرم عنوان شده که این دو هکر اطلاعات مربوط به برنامههای ماهوارههای نظامی و سیستمهای ارتباطی نظامی را به سرقت بردهاند که مورد توجه وزارت امنیت چین است. علاوه بر این دادهها، گفته شده که هکرها به اطلاعات شخصی مخالفان دولت پکن مانند معترضان هنگ کنگی نیز دست پیدا کردهاند. اگر این دو هکر چینی دستگیر شوند، بیش از ۴۰ سال زندانی خواهند شد.
منبع: دیجیاتو
برای دیدن اخبار بیشتر کلیک کنید