وزیر کشور با اشاره به این مساله که «آمریکا دشمن ایران است و دخالتهای متعددی از روزهای اول انقلاب در ایران داشته» آبان ۹۸ را یکی از جدیدترین دخالتهای آمریکا در امور ایران دانست. «رحمانی فضلی» با بیان اینکه آنها طرح سوریسازی ایران داشتند، گفت:
«در آبان ۹۸ تمام رسانههای آمریکا و مخالف ایران از جمله سلطنتطلبان، منافقین و داعش آموزش مسلحانه میدادند. میگویند رحمانی اینترنت را در اعتراضها قطع کرد. وقتی از طریق اینترنت آموزش نظامی میدهند، باید اینترنت قطع شود. آنها میخواستند در ایران جنگ داخلی راه بیندازند. از چند ماه قبل آبان، آموزش نظامی را آغاز کرده بودند و حتی ورود سلاح قاچاق در مرزها بیشتر شده بود ولی ما این اقدامات را رصد کرده بودیم. گران شدن بنزین بهانه برای ایجاد آشوب در ایران شد. اگر بنزین دلیل ناآرامیها بود، سطح نا آرامیها خیلی گستردهتر میشد.»
آبان ماه گذشته بود که بعد از ناآرامیهایی در خیابانها که سرچشمه آنها گرانی بنزین بود، اینترنت جهانی از کشور رخت بست و ۱۶۰ ساعت کامل در بسیاری از مناطق ایران قطع بود. ابر آروان در گزارشی که در این باره منتشر ساخته بود این واقعه را یک «کابوس اینترنتی» برای ایران خوانده بود. ترکشهای قطعی اینترنت در مسائل مهمی چون سرعت رشد و سرمایه گذاری روی استارتاپ ها هنوز هم دیده میشود و در همان زمان نیز طی جلسات متعددی درباره ضرر و زیانهایی که این قطعی در پی آورد، صحبتهای گوناگونی شد. به عنوان مثال در جلسه بررسی پیامدهای قطع اینترنت بر کسبوکارها با حضور مسئولان وزارت ارتباطات و سازمان نصر اعلام شد که صنعت IT ایران در آن ایام روزانه ۲۵۰۰ میلیارد تومان ضرر کرد.
اعضای کمیسیون «اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال» در اتاق تهران نیز اعلام کرده بودند که در ایام قطعی اینترنت سراسری، روزانه ۵۰ الی ۶۰ میلیون دلار به اقتصاد کشور آسیب وارد شد.